maandag 20 juni 2011

Creatieve Maandag

Nadat ik mijn keuken had ontdaan van achterstallige afwas en aangekoekte etensresten -hoe is het toch mogelijk dat men hier zoveel bende kan creeëren in een weekend en dat terwijl we ook nog grotendeels weg waren??!!-, ben ik even gaan ruimen in onze voorraadkast. Even wat spulletjes verzetten zodat het voor mij weer even wat overzichtelijker wordt (waarschijnlijk vindt de rest van de wereld het nog steeds een rommeltje, maar voor mij werkt het prima).

Daarna kwam ik nog een paar gebreide vrolijk gekleurde lappen tegen die ik (volgens mij vorig jaar, ach ja wie wat bewaard die heeft wat) heb gekocht bij een verkoop van spullen gemaakt door geestelijk gehandicapte mensen. Deze kunst moet natuurlijk gezien worden en welke plaats is daarvoor beter dan het raam van de achterdeur? Zo kan EN iedereen het zien EN heb ik minder last van de zon, waar ik helaas niet meer goed tegen kan -lichaamsfuncties vallen uit en dat levert af en toe niet handige momenten op- .

En omdat ik nu toch zo lekker bezig was, ben ik maar eens verdergegaan met mijn 100-jarige project, etalagepoppekoppen versieren. Het is de bedoeling, dat ik er meerdere van ga maken (eerst verven en daarna beplakken met kraaltjes en etc. in mooie figuurtjes) en er een soort van "totempaal" van ga maken. En daarna een mooi plaatsje in de woonkamer natuurlijk (als het resultaat enigszins om aan te zien is natuurlijk).

 Maar hó even, eerst moet er nog wat gegeten worden, want op een lege maag, komt er niet zoveel uit mijn handen...

Eet smakelijk!!

3 opmerkingen:

 1. Wat vrolijk dat gordijn! En een beetje rommelig is maar wat je erin wilt zien. Je bent lekker in de weer en dat is hartstikke fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan helemaal niet zien dat die lappen gebreid zijn zeg. Ik vind ze fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Vlasje: Ja he, als ik nu in mijn keuken sta af te wassen, wat ik soms wat minder vindt, dan wordt mijn humeur toch weer wat beter door het kijken naar dit gordijn :)

  @ Vlijtig Liesje; het is toch echt gebreid hoor. Het vrouwtje die al die lappen (en ze had er héél veel!) gebreid heeft, was zo blij dat ik er drie kocht..ik vond ze ook zo fleurig en had nog geen idee wat ik ermee moest doen..maar nu hangen ze dus en 1 ligt er opgevouwen op de grond voor de poes :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie?? Leuk!!! Ik kom ook altijd even bij jou kijken en natuurlijk een reactie geven :)